Sverigedemokraterna – regeringens stödparti

 

Sverigedemokraterna har gjort skandal genom filmerna där några av deras ledande riksdagsledamöter skriker ”babbe lover” och ”hora” åt andra personer - och sen springer de omkring med järnrör i näven på Kungsgatan i Stockholm. Allt efter en blöt kväll på krogen.

 

Partiet har sin bakgrund i 1990-talets ”Bevara Sverige Svenskt” och andra liknande grupper där rasismen frodades. Dess företrädare må sen ha klätt upp sig i kostymer och slips och blivit invalda i riksdagen – med men lite fylla i kroppen kommer tydligen deras verkliga mentalitet fram.

 

Detta har naturligtvis varit ett tacksamt tillfälle för massmedia och andra partier att – med all rätt - kritisera Sverigedemokraterna.

 

Vad det däremot talas tyst om är att Reinfeldts högerregering är beroende av just detta parti för att kunna regera vidare i Sverige. Den borgerliga alliansen leder ett minoritetsstyre där Sverigedemokraterna är deras främsta stödparti. I nio av tio av de omröstningar som varit blockskiljande har Sverigedemokraterna röstat med högerregeringen!

 

Thomas Erixzon

SAFE-medlen, Nässjö