Interpellation

Till

Sylve Jergefelt, omsorgsnämndens ordförande

 

Kan förflyttningen av Träffpunkten invänta utredning och beslut om Parkgårdens framtid?

 

Träffpunkten är en frivilligorganisation med lokaler på Kyrkogatan 2 i Nässjö, som ger stöd, hjälp och stimulans till äldre personer som har svårt att klara alla delar av vardagen. Det är ett 30- tal personer med bred livserfarenhet som utför c:a 130 olika väntjänster per månad både för enskilda och grupper.

 

Träffpunktens verksamhet ska ses som ett komplement till kommunens

äldreomsorg. Exempel på olika väntjänster är trygghetsskapande telefonkontakter, hembesök, promenader, hjälp till tandläkarebesök och sjukhusbesök i Lindköping, Jönköping, Eksjö, Nässjö.

 

För grupper på olika boendeenheter bedrivs bl.a. regelbundet bingo och läsning. I Träffpunktens lokaler bedrivs café olika dagar i veckan med utställningar och olika kulturaktiviteter. Träffpunkten för statistik över de olika insatserna och som sammanställs till en årsredovisning. Av någon anledning redovisas inte Träffpunktens årsredovisning i omsorgsnämnde.

 

Frivilligverksamheten Träffpunkten kan bli tvingade att flytta från Kyrkogatan till Parkgården, där lokaler blir lediga när vikarieförmedlingen och områdeschefer flyttar. Detta trots att förutsättningarna för att bl.a. disponera aktuella lokaler på Parkgården först om några månader är klarlagda.

 

Tidplanen för utredning och beslut om Parkgården:

- November 2013 - mars 2014: Åtgärdsförslag, ritningar/teknik m m tas fram.

- April - september 2014: Kalkyl- och beslutsunderlag tas fram.

- Oktober - december 2014: Kommunen fattar beslut.

 

Lokalerna på Parkgården som blir lediga när vikarieförmedling och områdeschefer flyttar passar utmärkt till administrativt arbete.

 

Min fråga är:

Är du beredd att vänta med förflyttningen av Träffpunkten till dess att utredning och beslut om Parkgårdens framtid har genomförts?

 

Nässjö den 13 maj 2014

 

Anders Hansen, SAFE