Hej.

Här kommer svar på en fråga om hur man löser barnomsorgskön i Malmbäck.

 

Med vänlig hälsning

Anders Hansen, SAFE

 

 

Hej Tommy.

I Malmbäck finns idag förskolorna Orren och Solstrålen med två avdelningar på varje förskola. Under en längre tid har berörda föräldrar samt personalen framfört att barngrupperna är för stora.

 

Idag har Malmbäcks förskolor totalt 80 barn, vilket är c:a 10 barn för mycket. Till hösten 2014 lämnar 15 barn förskolan för att börja i förskoleklass och 21 nya barn behöver plats i förskola. Det innebär att till hösten 2014 har 86 barn i Malmbäck behov av förskoleplats. Prognoserna på längre sikt för Malmbäck är att antalet förskolebarn inte kommer att minska.

 

Vi politiker skall utgå ifrån att förskolans lokaler har stor pedagogisk betydelse. Barnen i förskolan ska erbjudas en trygg miljö som utmanar, lockar till lek och aktiviteter samt inspirerar barnen att utforska samhället. Därför är det inte acceptabelt att lösa det ökade behovet förskoleplatser genom att använda en del av grundskolans lokaler.

 

SAFE anser att det finns goda förutsättningar att ganska snabbt planera och genomföra en permanent tillbyggnad och utöka en av de befintliga förskolorna med ytterligare en avdelning. Det skulle ge c:a 17 nya förskoleplatser i Malmbäck.

 

Med vänlig hälsning

Anders Hansen, SAFE