Reservation till Nässjö kommuns budget 2015 och flerårsplan 2016-2017

 

På fullmäktiges sammanträde den 27 november 2014 lade SAFE fram sitt förslag till kommunal budget. Detta hade gett mer resurser till främst barn- och utbildningsnämnden och till socialnämnden. Detta skulle bl.a. ha finansierats med en skattehöjning på 60 öre.

 

SAFE:s budgetförslag hade bl.a. inneburit fler anställda och mer resurser till omsorgen och till förskola och grundskola.

  

I vårt budgetförslag ingick bl.a. att ägandet och driften av Parkgården, samt dagens seniorlägenheter i andra kommundelar, behålls i kommunal regi.

 

Där ingick att Centralskolan åter tas i bruk som 7-9-skola med start hösten 2015 för årskurs 7, samt att Flisby skola behålls som F-4-skola.

 

I budgeten ville SAFE tillföra 5,2 mkr till grundskolan, vilket motsvarar ca 13 lärartjänster. Vi ville öka andelen närproducerade/ekologiska råvaror och öka antalet pedagogiska måltider.

 

Vi ville ge 1 miljon till uppsökande fältverksamhet och 2,7 mkr till ökad personaltäthet på särskilda boenden.

 

Vi ville fastställa principen att det ska finnas demens- och äldreboende i Anneberg, Bodafors, Forserum, Malmbäck och Nässjö.

 

Vi ville sänka avgifterna på trygghetslarm, hemhandling och matdistribution till äldre i kommunen.

 

I investeringsbudgeten ville SAFE lägga 5 mkr till Nässjös sim- och sporthall 2015, 30 mkr 2016 och 30 mkr 2017. Vi ville lägga 5 mkr för upprustning av Centralskolans hus 1 2015.

 

Vi reserverar oss härmed till förmån för SAFE:s budgetförslag. 

 

För SAFE:s fullmäktigegrupp

Anders Hansen, Uno Kenstam, Maj Widäng

och Thomas Erixzon genom

 

 

Thomas Erixzon