Till Kommunfullmäktige

Frågor vid allmänhetens frågestund, kommunfullmäktiges sammanträde 30 januari 2014.

 

Majoritetens partiledare och skolkontorets ledning föreslår nu att en del av högstadiet förläggs till Träcentrum. Där skulle då trettonåringar blandas med högskolestudenter och vuxna konferensdeltagare. Resten av högstadiet på Brinell sprids sedan i ytterligare tre hus inom det stora Brinell-Träcentrumkomplexet. Avståndet från B-husetBrinell till Träcentrum är cirka 500 meter vilket lär bli ett stressmoment för både elever och personal. Förflyttningen skall ske i ur och skur.

 

Hur blir det med tryggheten för eleverna på Brinells högstadium som får en så splittrad skoldag i fyra olika hus? Där både matsal och idrottshall redan nu är överfulla. Högstadietiden är ju en mycket viktig tid i livet. En tid som inte går i repris.

 

Riskerar nu dessutom Nässjö framöver på grund av utrymmesbrist att inte kunna vara med och få sin andel av de 6000 nya platser på yrkesteknisk högskola som enligt ett förslag kommer att införas efter valet?

 

Skall Brinellgymnasiet på grund av utrymmesbrist inte längre kunna leva upp till sin roll som ett av Sveriges bästa gymnasier? Redan nu har gymnasiet fler elever än det egentligen är byggt för. Hur ska Brinell kunna utvecklas? Vad händer med järnvägsutbildningen?

 

Hur kan tidsplanen vara heligare än hela stadens protester?

 

Hur skall förslaget leda till ett bättre lärande?

 

Hur stora kostnader blir det initialt och under de närmaste 30 – 40 åren? Träcentrum är känt för att vara en mycket krävande hyresvärd.

 

Vi ser gärna att någon representant för det ledande majoritetspartiet svarar. 

 

Nässjö 16 januari 2014

 

Bodil och Bo Lindomborg             Björkg 15                    571 39 Nässjö

 

Ann-Marie och Lars Hellström       S Koltorpsg 36 A        571 39 Nässjö