Synpunkter inför valet

 

Undangömda stora pengar "lurar" oss medborgare på nästan 45 miljarder varje år som skulle betalas på internationella överföringar! Det är en tredjedel av det totala skattefelet på c:a 130 miljarder.

 

Största delen placeras i skatteparadisen! Det är en stor skam!

 

Sverige är idag verkligen inte ett fattigt land men resurserna med alla pengar är fruktansvärt orättvist fördelade. Bonusar och "fallskärmar" har sorgligt nog ökat till fantasibelopp. 

 

Många svenskar lever i stor lyx och rikedom medan flertalet (pensionärer, arbetslösa ungdomar, sjuka äldre omsorgsbehövande, all vårdpersonal med flera, sliter och kämpar trots liten ersättning. 

 

Någon förmögenhetsskatt existerar inte längre i rikedomslandet Sverige. Dessa pengar skulle självklart istället kunnat fördelas till de lidande, behövande, sjuka, äldre medmänniskorna istället för till de förmögnas lyxvillor, båtar, bilar med mera.

 

Även om jag inte får uppleva det måste jag ändå tro på en vacker, fredlig och solidarisk framtid för kommande generationer. (Svenskar, invandrare, flyktingar har samma  människovärde.)

 

Hoppet är det sista som övergiver människan eller hur?

 

kjell w, SAFE-medlem, Nässjö. Vänsterpartist riks.