Om Nässjö tätort

 

Nässjö tätort är en ung del i Nässjö kommun. Den är inte stor i invånarantal, men har i delar karaktär av större stad. Möjligen resultatet av positivt tänkande - eller litet hybris om man så vill - i ortens utveckling. Det gör att den kanske inte kan definieras som mysig precis, även om mycket hänt de senaste åren för att försköna.

 

Jag tillhör dem som trivs mycket bra i Nässjö tätort och kommun. Visst är jag kritisk till olika saker och företeelser. Främst är det utredningen kring grundskolan - som genomförs nu - och äldreutredningen - som ligger på is än så länge. Dessa försöker jag och likasinnade påverka så att förändringarna inte blir i den riktningen.

 

Det görs även kommunala fadäser eller om det är missförstånd.  Just nu är det bryggan, inställd konsert och kiosken i stadsparken som diskuteras. Jag har inte den insynen att jag kan avgöra vad orsaken är till att det blivit diskussion kring dessa saker. Det jag vet är att det görs fel emellanåt i alla kommuner och större organisationer - det viktiga är att lära av misstagen. Det mesta som sker är dock ordentligt genomtänkt.

 

Det förtar inte helhetsintrycket att Nässjö är en bra plats att leva och bo på. Här finns stora möjligheter när det gäller tillgång till fin natur, Lövhult etc. Vi har många aktiva föreningar som gör stora insatser i våra olika kommundelar - här finns möjlighet att aktivera sig. Det finns bra personal i våra kommunala verksamheter. Vi har närheten till "lokomotivet Jönköping", vilket vi ska dra nytta av när det gäller invånare och företag. Det finns människor från olika kuturer. Det gör att framtiden ser ganska bra ut utifrån dagens läge. Tyvärr har Nässjö problem tyvärr med kriminalitet och sociala problem - det är vi tyvärr inte ensamma om. Människor som väljer att begå brott eller har sociala bekymmer bor i alla kommuner och något vi alla måste förhålla oss till.

 

Det finns berättigade klagomål och det finns gnäll som inte pekar på alternativ. Flera jag möter som har klagomål - eller gnäll i en del fall - flyttar inte från kommunen. Det torde ändå vara ett hyggligt betyg, eftersom det är ganska enkelt idag att förflytta sig.

 

 

Uno Kenstam, SAFE-medlem, Nässjö