Hej!

 

Här kommer svar på en fråga om kostnader för flytten till Brinell.

 

Med vänlig hälsning

Anders Hansen, SAFE

 

De hittills redovisade investeringarna som nedläggningen av Centralskolan har medfört är c:a 17,5 miljoner. I beloppet ingår NO-salarNorråsaskolan, B-huset på Brinell, lokalförändringar i A-huset på Brinell och tillfälliga paviljonger på Brinell.

 

Ökade driftskostnader som Centralskolans nedläggning har medfört har redovisats till c:a 2,5 miljoner. I beloppet ingår hyra på Träcentrum, hyra av paviljonger, del av en samordningstjänst och ökade kostnader för elevresor.

 

Kostnader som inte har redovisats är all den tid som lärare, rektorer, fastighetspersonal, tjänstemän på den centrala förvaltningen har lagt på flyttningen av högstadiet till Brinell samt allt merarbete för gymnasiet. Det är tid som annars kunde använts bl.a. till att förbättra resultaten i skolan. När nu Brinells gymnasium har tvingats lämna B-huset är det brist på klassrum, grupprum och uppehållsrum för gymnasieeleverna.

 

SAFE anser att Centralskolan ska rustas upp och användas som högstadium med tidigare upptagningsområde. Det löser lokalbristen på Brinellgymnasiet och avlastar Norråsaskolan.

 

SAFE anser också att alla B&U-nämndens möten ska vara öppna, inte minst av det skälet att frågorna i denna nämnd berör så många kommuninnevånare.

 

 

Med vänlig hälsning

Anders Hansen, SAFE